Borre

MIDGARDS RIKE

 

 

 

BORRE

Borrehaugene - Borreparken - Midgard Vikingsenter - Gildehallen

For en fantastisk natur og beliggenhet!

Omtrent midt mellom Horten og Åsgårdstrand ligger Borre, vikingenes favorittområde. Ser man på de naturskjønne omgivelsene som bølger seg ned til Oslofjorden og det frodige jordsmonnet over alt en snur seg, så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor vikingene valgte området som boplass og samfunn. Sommeren 2013 åpnet Gildehallen som nå har blitt en av Vestfolds største attraksjoner.

 

Midgard historisk senter og Borreparken

På Borre i Horten kommune ligger Midgard Vikingsenter, som kan tilby opplevelser og aktiviteter for både små og store. Inne på senteret kan man besøke utstillinger med originalgjenstander fra vikingtidens Vestfold, samt se aktuelle, internasjonale utstillinger. Hvis du er lei av å tilbringe tiden innendørs anbefaler vi et besøk på Midgards vikinglekeplass. 

Her kan de minste prøve seg som arkeologer og grave frem skatter i jorden, eller øve balansekunstene sine gjennom en hinderløype. De litt eldre kan teste ferdighetene sine med pil og bue, eller våge seg på øksekasting. Hele familien kan stille opp på en omgang med kubbespill, hva med barna mot de voksne? Ønsker man å utfordre sine taktiske evner anbefaler vi en runde med vikingenes eget brettspill, Hefnatafl.

Fordyp deg i vikinghistorien. Midgard Vikingsenter formidler historien og kulturen til vikingene.

Senteret har kafé med panoramautsikt over Borrehaugene. I kafeen eller på terrassen utenfor kan du nyte nystekte vafler, og andre fristelser.

Midgard ligger i tilknytning til Borreparken som har Nord-Europa største samling av storhauger fra yngre jernalder (vikingtid). Parken inneholder syv storhauger, ca. 40 mindre hauger, tre steinrøyser og to stjerneformede hauger (treodder). Tidligere trodde man at det var en ætt, Ynglingaætten, som lå begravd i haugene, men nyere forskning, basert på DNA-analyser, viser at slike store gravfelt vanligvis inneholder folk fra ulike slekter. Det er uansett ingen tvil om at det er vikingtidens ypperste elite som er hauglagt på Borre.

Bare én av storhaugene på Borrefeltet er fullstendig utgravd, det skjedde i 1852, og det er fra denne haugen praktfunnene fra Borre kommer fra. En rekke av disse gjenstandene er utstilt på Midgard og kan ses i utstillingen ”Borre i viken, Borre i verden”. Midgard viser også praktfunn fra jernalderen i ustillingen ”Hauglagt - vikingenes gravskikk på Gulli” og ”There are no borders from space”.

Borreparken er et yndet turområde for lokalbefolkningen og egner seg ypperlig til pikniker og utflukter sommerstid. Kanskje frister det med en dukkert hvis det er varmt i været? Fra Midgard er det bare en kort tur gjennom parken som står mellom deg og den vakre Borrestranda med utsikt over Oslofjordens utløp!

Lek utenfor Gildehallen.

 

Utforsk Borreparken i vikingtiden på iPhone eller iPad!

Har du noen gang lurt på hvordan landskapet i Borreparken så ut i vikingtiden? Last ned Midgards egen app «Borrehallen» fra app-store til iPhone eller iPad, og opplev en virtuell vikingtid der Borrehallen fortsatt står på sin opprinnelige plass, og havnivået er 4 meter høyere enn dagens. Appen fungerer som et vindu til fortiden og man vil oppleve en tilnærmet identisk visuell oppfattelse mellom det virkelige landskapet og landskapet som er skapt ved hjelp av 3D grafikk på skjermen.

Se alle eiendommer og fritidsboliger i Vestfold som er til salgs

Kontakt oss for fartsfylte opplevelser-->

Konferansefylket Vestfold: fra klassiske og moderne hoteller til møterom i naust på fyrstasjonen -->

Det er tid for båtpuss - vi har produktene du trenger >

Om du vet at du skal ha håndverktjenester gjort i løpet av sommeren, er det bare å hive seg rundt og kontakte håndverker med det samme ->

Skjem deg bort i Stavern-->

Husfliden Tønsberg hjelper deg med bunaden --->

KONTAKT OSS

HVA SKJER?

OM VESTFOLDGUIDE

VESTFOLDGUIDE, NORWAY(+47) 67 41 11 30POST@VESTFOLDGUIDE.NO

Powered by Dahl Media        All Content © Dahl Media

www.vestfoldguide.no No part of this site may be reproduced without our written permission. Bilder og film er opphavsrettslig beskyttet. Viderebruk av hele eller deler av bildet/film/web-side er forbudt uten skriftlig samtykke fra Dahl Media. Turistinformasjon - Reiseguide - Booking  - Hotell - Camping, Norge.  www.visithvaler.com      www.fredrikstadguide.no     www.ostfoldguide.no     www.dahlmedia.no      www.visittjøme.no     www.visithvaler.no    www.vestfoldguide.com