Glufsa


Glufsa

Glufsa er en liten holme utenfor Langøya på Kråkerøy i Fredrikstad. Her er det slikt skjærgårdsparadis man drømmer om på kalde og gustne vinterkvelder. Nydelig svaberg, de lilla strandnellikene som kjemper seg imponerende opp mellom granittbergene – vi snakker hardførhet! Fantastisk utsikt til Hvaler og Ytre Oslofjord. Her er det bare å bade nær sagt fra hvor som helst, det er tross alt som populær badeplass Glufsa er mest kjent for.  Om du kjører veien så lang den er på Langøya, så ender du opp med å finne en liten offentlig parkeringsplass, og herfra er du veldig nærme Glufsa som ligger kanskje 5 minutter spasering unna. Det går en bro over til Glufsa. Buss fra Fredrikstad stopper på endeholdeplassen på Langøya. Fra dette busstoppet bruker du kanskje omtrent 15-20 minutter å gå.


Utenfor spissen av Langøya, på vestsiden av Kråkerøy, ligger den lille holmen Glufsa. Den er ikke stort større enn i overkant av et halvt dekar. Hele holmen består av glattskurte granittberg. Det er knapt et gresstrå å finne her. Men navn har den. Og for mange er Glufsa kjent som en populær ba