Kurbadet

Kurbadet

I 1837 etablerte privatlegen Dr. Heinrich A. Thaulow et sjøbad i Sandefjord. Han hadde bodd i byen siden 1833, og oppdaget kort tid etter en svovelholdig kilde som ble brukt i behandlingen. Likeledes innførte han bruk av maneter. Den såkalte thaulowske metode var en kombinasjons­kur som bidro til badets voksende ry, med behandling av reumatiske lidelser som det viktigste. Både kongehus, statsminister og ledende kulturpersonligheter kom på kur hit. Fra Tyskland via Sverige ble det satt opp egne direktebåter inn i fjorden. Kurbadets renommé gjorde hele distriktet til et populært feriemål. Kurbadet fremstår i dag som et levende museum med historie tilbake til starten i 1837. En egen museumsdel forteller om litt av badets historie, med blant annet en modell av Kurbadet slik det var i 1900, samt et rekonstruert baderom.  Dagens bygning er fra 1899 og er en av nordens største trebygninger.